Herfstachtig

De atmosfeer blijft de komende dagen in beroering. Het gaat harder waaien en in de loop van zaterdagmiddag valt op steeds meer plaatsen regen. Ook zondag vallen nog een paar buien en is het onstuimig herfstweer.

Vandaag trokken veel wolken over, met af en toe regen. In de loop van de dag werd het vanuit het zuiden droger met af en toe zon. Vanavond is het alleen in het noordoosten nog nat. Het wordt nevelig, met komende nacht enkele mistbanken en met minima rond 4 graden landinwaarts tot een graad of 7 aan zee.

Morgenochtend begint grijs maar in de loop van de ochtend laat de zon zich zien. De bewolking houdt echter de overhand en helemaal droog blijft het waarschijnlijk niet. Vooral in de middag kunnen een paar buien vallen.

Door een zuidelijke wind wordt het ‘s middags 12 graden op de Wadden tot een graad of 15 in het zuiden.

Een naar het oosten trekkende depressie op de Atlantische Oceaan, ten westen van de Britse eilanden, veroorzaakt steeds meer wolken op en een aantrekkende zuidelijke wind. In de loop van de middag en avond gaat het op steeds meer plaatsen regenen.

Zondag ligt het lagedrukgebied op de Noordzee met aan de zuidflank nog een stevige zuidwestenwind, windkracht 6 langs de kust.

Begin volgende week wordt het weer wat rustiger.