Film van de dag

Julia Stiles als aankomend ballerina in Save the Last Dance. Save the Last Dance Year: 2001 Director: Thomas Carter Julia Stiles Sean Patrick Thomas PHOTOS12

Save the Last Dance. Deze film werd door de meeste filmcritici wat zuinigjes ontvangen, omdat hij ogenschijnlijk de gebaande paden bewandelt. Toch valt er veel plezier te beleven aan de moeilijke weg van Sara (mooie rol van Julia Stiles) naar de vervulling van haar balletambities. Ze zit als enig blank meisje op een zwarte school in Chicago en wordt verliefd op een jongen die alleen van hiphop houdt. De kracht van de film schuilt in deze achteloze vermenging van subculturen. Ondanks de melodramatische aspecten komt de schildering van de verschillende milieus authentiek over. (Thomas Carter, 2001, VS), Net5, 20.30-22.45u.André Waardenburg

    • André Waardenburg