Derde album in een jaar

cd elektro

Mordant MusicSymptoms

Mordant Music is het project van de excentrieke Brit Ian Hicks, die zijn gejaagde elektronische ritmes verspreidt onder het alias Baron Mordant. Symptoms is al zijn derde album in een jaar. De baron is een stapelaar van opgebroken beats en geluidseffecten, deels ontleend aan dubstep en techno, die in een intrigerende harmonie bijeenkomen. Het prachtige ‘Belgian blues’ heeft een strak hobbelend ritme, waar zich, kort of lang, los of samen, andere geluiden bij voegen: een stalig klinkend harmonium, plassend water, een zwevend klanktapijt, afgeknepen galm en een stem die „Where are you” roept. Niet elk nummer is zo gelaagd. ‘Another uncompleted dome’ drijft op een echoënde beat die als een slang door het gras glijdt en de titelsong heeft een aangenaam wollige drum, die keurig langs sonische uitsteeksels voert.

    • Ron Rijghard