7 redenen om uit te gaan

Mark Leckey mixt kunstvormen
Mark Leckey mixt kunstvormen Leckey, Mark

1 dance

SuperRauw & Decked Out

Amsterdam: Melkweg, The Max & Oude Zaal. Tijd; 22.00u. Prijs: 23 euro + lidm. www.melkweg.nl

RAUW slaat in het kader van Amsterdam Dance Event de handen ineen met het agentschap Decked Out uit Londen. The Max: Boys Noize, Brodinski, DJ Mehdi, Jamaica, Joost van Bellen, Vj 00KAAP. Oude Zaal: Ed Banger x Eastpak: Busy P, So Me, Breakbot, DSL (live), Wannabe A Star.

2 filmfestival

Festival van de Armeense Cinema

Den Haag: Filmhuis. 22 okt t/m 4 nov. www.filmhuisdenhaag.nl

Een selectie van achttien speelfilms, documentaires, korte, klassieke en experimentele films, zowel uit Armenië als uit de diaspora. Filmkenners op het gebied van de Armeense cinema geven inleidingen bij de films. Om 19.30u: De kleur van granaatappels (Sergej Paradjanov, Georgië, 1969).

3 muziek

Hanggai

Nijmegen: Doornroosje. Tijd: 21.00u. Kaarten: 11 euro. www.doornroosje.nl

De tweesnarige banjo en paardenhaarviool uit traditionele Chinese volksmuziek worden in ere hersteld door Hanggai, waarin een punkrocker zijn krachten bundelt met Mongoolse keelzangers. Het resultaat is betoverende folkmuziek, die ouderwets en vernieuwend tegelijk klinkt.

4 jazzfestival

Jazz Maastricht Promenade

Maastricht. Van 22 t/m 25 okt. www.jazzmaastricht.com

Negentiende editie van Jazz Maastricht Promenade met 120 gratis concerten in de binnenstad. Vanavond o.a. Lavalu in het Derlon Theater (22.00u) en het elektrische trio Hustinx, Kraak en Roelofs in Coffee-lovers de Annex (22.30u).

5 performance

Mark Leckey

Amsterdam: NIMk. Tijd: 20.30u. Entree: 5/3,50 euro. Res: info@nimk.nl

In een bizarre performancestijl combineert Mark Leckey (winnaar Turner Prize 2008) een academische lezing, met een kunstenaarspresentatie en het fenomeen van een exhibitionistische soloshow. Het beginpunt is een foto van een proto-televisie-uitzending waarin Felix the Cat figureert.

6 Muziek

Replikas

Den Haag: Koorenhuis en café De Zwarte Ruiter. Va. 16.30u. www.kosmopolis.nl

De Turkse rockband Replikas combineert Anatolische muziek met post-punk, kraut rock, no wave en electro. Sinds de oprichting in 1993 was de band nationaal en internationaal succesvol. Replikas treedt op met Haagse muzikanten. Ook nemen twee bandleden deel aan het seminar ‘So you wanna be a rockstar?’ in het Koorenhuis. Daarna treedt de band op in café De Zwarte Ruiter.

7 muziek

Amanda Blank

Rotterdam: Rotown. Tijd: 21.30u. Entree: 9 euro. www.rotown.nl

Amanda Blank roert zich al enige jaren in de hippe scene van Philadelphia. Eerder was ze te horen op de clubhit ‘Bump’ van Spankrock en ze is hartsvriendinnen met artiest Santigold. Afgelopen zomer bracht Blank haar debuutalbum I Love You uit, met daarop een hitsige combinatie van hiphop, new wave en electro.