5 redenen om tv te kijken

Er valt veel plezier te beleven

1 dans

Save the Last Dance

Net 5, 20.30 - 22.45u.

Het Amerikaanse filmtijdschrift Film Comment had een tijdlang de rubriek ‘Guilty Pleasures’. Hierin werden mensen uit het filmvak aan de tand gevoeld over hun heimelijke voorkeuren. Save the Last Dance had daar zo ingepast. De film werd door de meeste filmcritici wat zuinigjes ontvangen, omdat hij ogenschijnlijk de gebaande paden bewandelt. Toch valt er veel plezier te beleven aan de moeilijke weg van Sara naar de vervulling van haar balletambities. Ze zit als enig blank meisje op een zwarte school en wordt verliefd op een jongen die alleen van hiphop houdt. De kracht van de film schuilt in deze achteloze vermenging van subculturen. (Thomas Carter, 2001).

2 zomerkamp

De Frogers: Helemaal Heppie!

RTL 4, 20.30 - 21.30u.

Realityserie waarin Natasja, René, Maxim en Didier Froger zich inzetten voor Stichting Heppie. Heppie organiseert vakantieweken voor kinderen die niet op vakantie kunnen. De Frogers verruilen hun huis in ’t Gooi voor een camper en een tentje om te helpen tijdens de zomerkampen.

3 Peper

Keuringsdienst van waarde

Ned 3, 20.30 - 21.00u.

Peperkorrels zijn er in verschillende kleuren: groen, zwart, rood. Samen in een potje heet het vierseizoenen-peper. Maar welke kleur hoort nu bij welk seizoen? En wat is het verschil? De leden van de Keuringsdienst van Waarde zoeken het uit.

4 Mandela

Over Mandela

Ned 2, 22.50 - 23.41u.

Portret van Nelson Mandela. Kenneth Herdigein, hoofdrolspeler van de musical Amandla! Mandela bezoekt onder meer het geboortedorp van Mandela.

5 muziek

Later ... with Jools Holland

Canvas, 00.20 - 01.20u.

In het programma Jools Holland treedt vanavond Tv On The Radio op. De band speelt ‘Golden Age’, van de plaat Dear Science. Het gewaardeerde gezelschap uit Brooklyn wist op dat vierde album new wave aan funk, electro en rock te koppelen.