Zeker vier doden bij aanslag universiteit in hoofdstad Pakistan

Islamabad. Een zelfmoordaanslag op een internationale islamitische universiteit in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad heeft gisteren aan zeker vier mensen het leven gekost. Ten minste achttien anderen raakten gewond. Volgens de BBC hebben de Talibaan de aanslag opgeëist. Waarschijnlijk gaat het om een vergelding voor het offensief dat het Pakistaanse leger vorige week is begonnen in de onherbergzame regio Zuid-Waziristan, waar veel Talibaan-strijders zich ophouden. Uit angst voor wraakacties zijn vele scholen en universiteiten in de steden sinds maandag gesloten. Na de aanslag van gisteren liet de regering alle educatieve instellingen in drie van de vier Pakistaanse provincies voor ten minste een week sluiten. Volgens Islamabad zijn bij het offensief in Zuid-Waziristan inmiddels dertien militairen en negentig rebellen om het leven gekomen. Dit is niet te verifiëren doordat journalisten nauwelijks toegang hebben tot het gebied.