Wisselvallig

Zeker tot begin volgende week is het weer wisselvallig met van tijd tot tijd regen. Vrijdag blijft het naar verwachting droog.

Vanavond is er vooral in Zeeland kans op regen, komende nacht kan er in meer provincies lichte regen of motregen vallen. De oosten- tot zuidoostenwind neemt in het binnenland iets af met minimumtemperaturen van 4 graden in Twente en Drenthe tot 9 graden in Zeeland.

Morgenochtend verloopt bewolkt met vrijwel overal regelmatig regen of motregen. ’s Middags klaart het ten zuiden van de grote rivieren waarschijnlijk op. De maximumtemperatuur loopt weer sterk uiteen: van 8 graden in Groningen tot 15 graden in Limburg. Er waait een zuidoostelijke bries, kracht 2 à 4, maar op de Wadden 5 of 6.

Vrijdagochtend worden mist en laaghangende wolken verwacht, met ’s middags opklaringen. Aan de kust kan een enkele bui vanaf zee binnendrijven. De temperatuur loopt op naar 12 graden in het noordelijk kustgebied tot 15 graden in de zuidelijke provincies.

Zaterdag nadert een regenstoring. Die passeert waarschijnlijk overdag met bovendien meer wind uit zuidelijke richtingen. Het wordt maximaal 12 tot 16 graden.

Op zondag worden buien en een stevige zuidwestelijke wind voorzien. De maximumtemperatuur is dan een graad of 15.