Vos en Nys winnen in Woerden

Terwijl de voetballers van AZ zonder sponsor DSB op hun shirt de Champions-Leaguewedstrijd speelden tegen Arsenal, reed wielrenster Marianne Vos gisteravond in een regenboogtrui en broek met DSB Bank van start tot finish aan de leiding in de Nacht van Woerden. De wereldkampioene veldrijden won direct haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Sanne van Paassen moest Vos in de slotronde laten gaan en eindigde als tweede, de Britse Helen Wyman werd derde.

Vos, een paar weken geleden nog tweede bij het wereldkampioenschap op de weg in Mendrisio, had de sponsoruiting nog niet van haar tenue gehaald. „Ik heb er vier jaar mee rondgereden, daar kan nog wel een week bij”, zei ze na afloop. „DSB heeft voor dit jaar aan alle verplichtingen voldaan. Maar als de curatoren willen dat de naam eraf gaat, is hij zo verdwenen. Reclame maken voor een bedrijf dat niet meer bestaat, heeft ook niet zo veel zin.”

Vorige maand maakte DSB al bekend te stoppen met de sponsoring van de vrouwenwielerploeg. Vos (22), meervoudig wereldkampioen en olympisch kampioen op de baan, gaat verder met haar eigen ploeg.

De Nacht van Woerden werd bij de mannen gewonnen door Sven Nys. De Belg reed in de enige Nederlandse avondcross in de laatste ronde weg bij Gerben de Knegt, met wie hij bijna de hele wedstrijd op kop had gereden. De derde plaats was voor Thijs Al. Voor Nys was het de tweede zege van het seizoen, na zijn Supeprestigewinst in Ruddervoorde. „Op dit snelle parkoers kun je beter met z’n tweeën rijden dan alleen. In de slotronde heb ik op een technische passage eens flink versneld”, vertelde Nys.