Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Reportage over de Mexicaanse griep: het virus blijkt minder bedreigend. Verslag uit de Tilburgse gemeenteraad over de positie van burgemeester Ruud Vreeman. Ned.1, 18.15-18.40u.

Nova/Den Haag Vandaag. Laatste ontwikkelingen bij de DSB Bank met een reportage uit Spanbroek en reacties van gedupeerde hypotheekhouders die hun afgesproken lastenverlaging toch niet zien doorgaan. Verslag van het raadsdebat in Tilburg met commentaar van de onder vuur liggende burgemeester Vreeman. Reportage uit Fort Castle in Colorado, waar zes lijkzakken met gesneuvelde militairen arriveerden. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

Pauw & Witteman. Natasja Froger praat over het programma Helemaal Heppie waarin het gezin Natasja, René, Maxim en Didier Froger zich inzet voor de stichting Heppie, organisator van vakantieweken voor kinderen voor wie dat gewoonlijk niet is weggelegd. Muzikant, journalist en programmamaker Rik Zaal vertelt over de reisgids over Nederland die hij heeft samengesteld: Heel Nederland. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Heir Hunters. Reportageserie over detectives die erfgenamen opsporen van overledenen die geen testament hebben achtergelaten. Honderden erfenissen met een waarde van miljoenen ponden blijven onopgeëist en in het programma worden kijkers opgeroepen zich te melden als zij denken een claim te hebben op bijvoorbeeld de nalatenschap van Phyllis Broadwick die 200.000 pond bedraagt en die naar de belasting gaat als zich niemand meldt. BBC 2, 20.30-21.15u.

Opium TV. Gesprek met Will Koopman, regisseur van Terug naar de Kust, de verfilming van het boek van Saskia Noort, waarin Linda de Mol een hoofdrol vervult. Acteur Cas Jansen (All Stars en Vet Hard) bezoekt de voorstelling Bedgeheimen van gezelschap Mussen en Zwanen en praat met schrijver en regisseur Haye van der Heyden. Beeldend kunstenaar Jasper Krabbé bespreekt o.a. de tentoonstelling Live Forever van de Amerikaanse kunstenaar Elizabeth Peyton in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Ned.2, 21.30-22.00u.

Abenteuer Wissen. Populair wetenschappelijk programma. Aflevering: Strahlendes Erbe. Wat moet er gebeuren met nucleair afval, bijvoorbeeld van de Russische atoomonderzeeërs? Een onderzoek naar veilige bergplaatsen voor schroot met een gevaarlijke nucleaire straling. ZDF, 22.15-22.45u.

Trendspotting: Istanboel. Tegenwoordig woont meer dan de helft van de wereldbevolking in steden, vaak in sloppenwijken, en de mondiale trek naar de stad gaat door. Wat is de rol van de stad in het internationale moderne kunstklimaat? Verslag van de elfde Biënnale in Istanbul, een tweejaarlijkse internationale tentoonstelling van contemporaine beeldende kunst rond een centraal thema. Ned.2, 22.50-23.40u.

Mission 2015 - Vom Kampf der UNO für eine bessere Welt. Meer dan 1,4 miljard mensen op de wereld leden vorig jaar onder extreme armoede. Eén op de vijf mensen heeft minder dan een dollar per dag te besteden. Dit blijkt uit een documentaire over de millenniumdoelen van de VN, waarvoor landen als Gambia, Ethiopië, Cambodja en Ecuador werden bezocht. ZDF, 0.35-1.20u.

documentaire

Der grosse Crash - Die Wirtschaftskrise 1929 in Deutschland. Documentaire over de beurskrach van 1929 en de gevolgen daarvan voor het dagelijkse leven in Duitsland. ARD, 23.30-0.15u.

VPRO’s import: Hammer & Tickle, The communist joke book. Britse documentaire van Ben Lewis over de rol van de humor in de geschiedenis van het communisme. Waar lachten de communisten zelf om? Ned.2, 23.45-01.00u.

drama

Defying gravity. Eerste twee delen van een 13-delige Canadees-Amerikaanse sf-serie over een groep van acht astronauten die deelnemen aan een zes jaar durende onderzoeksreis naar Venus en andere planeten in het zonnestelsel. BBC, 22.00-23.30u.

sport

UEFA Champions League: Real Madrid - AC Milan. Voorbeschouwing, rechtstreeks verslag (vanaf 20.35u.) en nabeschouwing, gevolgd door een samenvatting van de overige gespeelde wedstrijden. Ned.3, 20.15-23.30u.