Scheetkussen onder de gadgets

GADGET****

PC Prankster:

Usb-humor

Mocht je het gevoel hebben dat de kantoordag eens een keer anders moet verlopen , dan biedt de PC Prankster uitkomst. Deze kleine usb-stick, ook wel omschreven als „het scheetkussen onder de gadgets”, prik je stiekem in de computer van een collega. Zodra die het systeem aanzet, begint de computer een eigen leven te leiden: de CAPS-LOCK-TOETS BLIJFT HANGEN en de muis gaat alle kanten uit behalve de goede. Het toetsenbord begint volslagen onzin uit te kramen, zonder enige relatie met de toetsen die je indrukt.

Het doel is: humor om te lachen. Het slachtoffer weet niet wat er gebeurt en begint als een idioot op het toetsenbord te rammen.

De makers van de Prankster beloven dat er niet per ongeluk op de Bewaar of Verwijder-knop gedrukt kan worden, zodat er geen kostbare informatie verloren gaat. Ook de Enter-knop is veiligheidshalve geblokkeerd. Toch adviseert een Britse webshop deze grap vooral niet uit te halen op „computers die werken in kerncentrales en veiligheidssystemen die dinosaurusparken in de gaten houden.”

De PC Prankster (te koop voor circa 20 euro) heeft een instelbare vertraging, zodat de dader de usb-stick kan inprikken en zich vervolgens rustig uit de voeten kan maken. Goedkoper lachen kan ook, bewijst deze tip: zoek twee collega’s die tegen over elkaar zitten en wissel de toetsenbordkabels om. Succes gegarandeerd.

Marc Hijink

Meer gadgets op: www.nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink