Overige films

Picture Perfect (Glenn Gordon Caron, 1997, VS). Romantische komedie waarin het geluk van voor elkaar bestemde types nog even wordt uitgesteld. Met Jennifer Aniston. RTL5, 20.30-22.30u.

The Boondock Saints (Troy Duffy, 1999, VS/Canada). Buitengewoon gewelddadige Tarantino-imitatie over twee broers die afrekenen met het vermeende kwaad in Boston. Met Willem Dafoe als homoseksuele FBI-agent. RTL7, 22.15-0.25u.

My Boss’s Daughter (David Zucker, 2003, VS). Stomvervelende klucht met Terence Stamp als tirannieke vader/werkgever. RTL 22.30-0.05u.

On a Clear Day (Gaby dellal, 2005, Engeland). Lopendebandwerk past in traditie van films waarin Britten van eenvoudige komaf al hun problemen weten op te lossen door een buitenissige activiteit te ondernemen waarin ze uiteindelijk blijken uit te blinken. Zie het balletdansen in Billy Elliott, de striptease in The Full Monty of het naakt poseren voor een kalender in Calendar Girls. Nu besluit een ontslagen scheepswerfmedewerker het Kanaal over te zwemmen. Hij gaat trainen met behulp van een paar oude collega’s en de Chinese eigenaar van de snackbar op de hoek. Alles komt dan goed, zelfs de relatie met zijn vrouw en zijn zoon. Met Peter Mullan. BBC1, 23.45-1.15u.