op nrcnext.nl

Twitteren over DSB-ontslag

De schaatsers die ooit onder de hoede van de DSB Bank schaatsten, zijn nu echt werkloos. Mark Tuitert twitterde vandaag dat zijn ontslagbrief binnen is, met een foto erbij. Simon Kuipers volgde twee uur later met zijn brief.

Je omgeving, maar dan beter

Bij Augmented Reality leg je met een telefoon, een code of een speciaal daarvoor ontworpen apparaat een virtuele laag over de werkelijkheid heen. Je ziet digitale informatie verschijnen die je directe omgeving verrijkt met praktische informatie, of een grappig effect. Het is de toekomst, zeggen technologiegoeroes. Voor wie dat nog een tikje abstract vindt: bekijk John Mayers nieuwe videoclip, de eerste in AR. Hij treedt op in je woonkamer!

Zeg het met groenten

Design, duurzame stijl: lampenkappen van vermalen rode biet en prei, Margaret Thatcher uitgebeeld met gipsafgietsels van bananen en bloemkolen en nog drie voorbeelden van creatief groentegebruik.

Obama te veel bedreigd

Obama ontvangt zo veel doodsbedreigingen dat de Amerikaanse geheime dienst het niet meer aankan. De stijging valt te verklaren door racisme.