ISU doet dopingtest bij Claudia Pechstein

BERLIJN. Twee dagen voor de behandeling van haar beroepszaak bij sporttribunaal CAS heeft de internationale schaatsunie gisteren een dopingtest gedaan bij schaatsster Claudia Pechstein. Dat maakte Ralf Grengel, de manager van de vijfvoudig olympisch kampioene, gisteren bekend. De dopingtest wordt door Pechstein en Grengel gezien als goed nieuws. ”Blijkbaar houdt de ISU het voor mogelijk dat Claudia weer snel van start mag”, aldus Grengel. ”Wat zou de ISU er anders toe brengen zo`n test uit te voeren?” Pechstein werd in juni door de internationale schaatsunie ISU voor twee jaar geschorst vanwege abnormale bloedwaarden. De schaatsster stapte daarop naar het sporttribunaal CAS, dat haar beroepszaak morgen en vrijdag behandelt. De uitspraak van het CAS wordt in de loop van volgende week verwacht.