Daily Bread: confetti uit de speakers

cd pop***

Daily Bread: Well, you’re not invited

Het jonge Friese trio Daily Bread speelt zenuwslopende liedjes. In het titelnummer van hun debuut-cd, in ‘So Far So Good’ en in het gebiedende ‘Put Your Shoes On The Dancefloor’ blazen de synthesizerbliepjes als confetti uit de speakers en speelt de drummer een moordende vierkwartsmaat. Zangeres Kimberley jaagt haar stem door een megafoon-achtig effect tot ze klinkt als een opgewonden stakingsleider. De muzikanten eisen de aandacht met deze bravoure – meer dan met melodie of verzorgde instrumentaties; ook de opnamen klinken onopgesmukt. De muziek, van drums, keyboard en bas, laat nauwelijks nieuwe klankmogelijkheden horen, maar is doeltreffend in zijn punky energie. Uitschieter is ‘If You Kiss The Policeman You’ll Get Your Bike Back’, waarin dit trio meer kanten blijkt te hebben. De instrumenten spannen samen tot een trefzekere stroom klank waarin een stuwende basgitaar een hoofdrol speelt, en de zangeres haar woorden geselt als met een zweep. Dat biedt perspectief voor de toekomst.

HESTER CARVALHO

    • Hester Carvalho