Bouwproject prins krijgt woordvoerders

Rotterdam. Het vastgoedproject in Mozambique waarin prins Willem-Alexander deelneemt krijgt professionele woordvoerders, zowel in Nederland als in Mozambique. De villa die de prins laat bouwen op het Mozambikaanse schiereiland Machangulo maakt onderdeel uit van een vastgoedproject dat bestaat uit 120 vakantiewoningen, een hotel, scholen, woningen voor de lokale elite en twee klinieken. Op het project is de afgelopen maanden kritiek geweest. Investeringen die de lokale bevolking ten goede moeten komen, bleven achter bij de beloften. De vastgoedontwikkelaar ging in zee met een Zuid-Afrikaans bedrijf dat gesjoemeld zou hebben met bouwmaterialen. Een ingehuurd consultancybedrijf kreeg problemen met de Zuid-Afrikaanse fiscus. Namens de Stichting Administratiekantoor Machangulo, die de belangen van de prins in het vastgoedproject beheert, gaat communicatiestrateeg Frans van der Grint het woord voeren. De stichting laat weten dat ”gelet op de interesse van de media” de stichting zich inmiddels heeft verzekerd van ”additionele expertise op dit punt”.