9 redenen om naar ADE te gaan

Amsterdam Dance Event

is het grootste clubfestival ter wereld en de belangrijkste muziekconferentie in Europa voor dance en elektronische muziek. Naast de (uitverkochte) conferentie zijn er meer dan 700 optredens op 40 locaties. Het festival begint vandaag en duurt nog tot en met zaterdag. Een selectie tips voor de komende dagen.

1 Electronation: ViVA & Ovum night

Melkweg. Vanavond, 22.00-05.00u. Kaarten: 15 euro (vvk)/17 euro (deur). www.melkweg.nl

Electronation verzorgt in samenwerking met de Melkweg het officiële openingsfeest van het ADE met een ViVA & Ovum night. The Max staat in het teken van het ViVA label met Steve Lawler zelf, en het Duitse duo Tiefschwarz. De Oude zaal is gereserveerd voor het Ovum label van dj/producer Josh Wink. Wink heeft ook zijn vrienden meegenomen: D’Julz, Gregor Tresher en Benny Rodrigues & Darko Esser.

2 Armada Night

Escape Venue. Vanavond, 22.00-04.00u. Kaarten: 17,50 (vvk)/deur 20 euro. Vvk: www.aldaevents.nl

Trancefeest Armada Night schotelt ook dit jaar weer een rijtje grote dj’s op: Blake Jarrel, Way Out West, Chicane en natuurlijk ‘mister Armada himself’ Armin van Buuren.

3 Moskow Diskow

OT301, Overtoom 301. Morgen, 21.00u. Prijs: 10 euro. www.ot301.nl

Moskow Diskow showcase bij OT301 met Oost-Europese electro en Moscow disco. Live: het besnorde Dick4Dick uit Gdansk, Polen.

4 Click

Westerunie. Vrijdag, 23.00-06.00u. Kaarten: 15 euro. Vvk: www.beatfreax.com

Click special met een 3 uur durende rug aan rug set door techno grootmeesters Steve Rachmad, Joel Mull en Heiko Laux. In de drie zalen van de Westerunie komen verder onder andere: Funk d’Void live, Slam, Shinedoe, Paul Ritch live, The Advent vs. Industrialyzer live, Silicone Soul, The Black Dog live, Wouter de Moor, Naald & Draad, Thomas Robson en vocalist Laura Stavinoha. Afterparty in Club Home (05.00-12.00u).

5 Oi! Dub Police

Paradiso. Vrijdag 23.59-05.00u. Kaarten: 15 euro (incl. lidm.) Vvk: www.paradiso.nl

Dubstep-avond Oi! nodigt het Londense Dub Police-label uit. Met Caspa, LWiz live, D1 vs LD, The Others, Emalkay vs. Subscape, Gomes en Crazy D & Rod Azlan.

6 The Blair Witch Project

Startpunt: Vondelkerk, Vondelstraat. Zaterdag, 20.00u. Entree: 15 euro (waarvan 10 euro borg voor koptelefoon). www.rocketcinema.nl

Sneak preview van het Rocket Cinema Festival. Deelnemers krijgen een koptelefoon op en horen tijdens een nachtelijke wandeling in het Vondelpark niet alleen het geluid van de horrorfilm The Blair Witch Project (dialogen, ritselende bladeren, voetstappen), maar ook de nieuwe soundtrack van dj Carl Craig.

7 Hed Kandi

Hotel Arena. Zaterdag, 22.00-05.00u. Kaarten: 20 euro (vvk)/22,50 (deur). www.hedkandi.nl

Clubavond Hed Kandi neemt tijdens ADE afscheid van Hotel Arena en verhuist in 2010 naar een nieuwe locatie. Met een optreden van Tara McDoland, de vocaliste van de hits van David Guetta (‘Delirious’) en Armand van Helden (‘MyMyMy’).

8 Electronation: ViVA & Ovum night

Boom Chicago. Zaterdag, 23.45-08.00u. Kaarten: 15 euro. Vvk: www.electronation.nl

Systematic Music, het label van Marc Romboy viert haar 5 jarig bestaan aan het topje van de ijsberg in de house. Met een enorme line-up met natuurlijk Marc Romboy zelf, Technasia, Tommie Sunshine, Phonique, Robert Babicz (live), Gorge en Terry Toner. De kleine zaal staat in het teken van Amsterdams jongste label Field Records.

9 ADE Next

Kaarten: 15 euro (excl. res. kosten). www.amsterdam-dance-event.nl

Een speciaal programma voor nieuw talent met workshops, masterclasses, presentaties en demo luistersessies door internationale muziekexperts. Met o.a. Mike Banks (VS), Peter Hook (New Order en Joy Division, GB), Carl Craig (VS) en Dirty Vegas (GB).

Meer informatie is te vinden op amsterdam-dance-event.nl