Vrij zacht

Tussen een hogedrukgebied boven Rusland en een lagedrukgebied ten westen van Ierland voert een stevige zuidelijke stroming droge en vrij zachte lucht aan. Vandaag had de zon de ruimte, morgen is er meer bewolking. Die bewolking wordt veroorzaakt door een storing boven de Britse eilanden, Frankrijk, Spanje en Portugal. Daar valt langdurig en plaatselijk veel regen, in ons land blijft het droog.

Komende nacht blijft het stevig waaien. In het noordoosten en oosten koelt het nog af naar 3 à 4 graden. In Zeeland wordt het niet kouder dan 12 graden. Ook morgen zullen er grote verschillen in temperatuur zijn. Op de Wadden wordt het 10 graden. In Zeeland, Noord-Brabant en Limburg wordt het 16 graden. Er is meer bewolking aanwezig dan vandaag, maar het blijft wel droog. De zuidoostenwind blijft maar doorwaaien, boven land matig, kracht 4. Op het IJsselmeer waait een vrij krachtige wind en aan zee is de wind soms krachtig. De storing ten westen van Nederland lijkt donderdag over te trekken met perioden met regen, gevolgd door een afnemende wind.

Vrijdag en zaterdag lijken vrij rustige en overwegend droge dagen te worden met een grote kans op mist en ’s middags mogelijk een beetje zon. ’s Nachts koelt het af naar 6 graden. Overdag wordt het, als de zon een beetje wil doorbreken, 14 graden.