Turkooize sokken tegen Berlusconi

Rome. Het dragen van turkooize sokken is een verzetsdaad geworden in Italië. Aanleiding is een uitzending van Berlusconi`s zender Canale 5, die rechter Raimondo Mesiano bespioneerde. Hij was daarin te zien met turkooize sokken aan. De commentator: ”We zijn gewend aan zijn buitensporigheden.`` Mesiano achtte twee weken geleden Silvio Berlusconi`s holding Fininvest medeverantwoordelijk voor het omkopen van een rechter in 1991 en veroordeelde de holding tot het betalen van een schadevergoeding van 750 miljoen euro. Berlusconi reageerde intimiderend op het vonnis: ”We zullen eens wat moois naar boven halen over die rechter.” Kandidaat-leider van de centrum-linkse Democratische Partij Dario Franceschini riep iedereen op turkooize sokken te dragen: ”Doe het voor Mesiano, die alleen schuldig is aan het feit dat hij rechter is.”

Bekijk de sokken van rechter Mesiano op nrcnext.nl