Scholier (15) overlijdt bij busongeval

Bij een busongeluk in Spanje is gisterochtend een vijftienjarig Nederlands meisje omgekomen. Zij was met klasgenoten en leraren van het Canisius College in Nijmegen op weg naar Barcelona voor een schoolreis. Twee inzittenden raakten zwaargewond en zeventien anderen lichtgewond.

Het ongeluk gebeurde gisterochtend rond tien voor half zeven in de scherpe bocht van een afrit van de snelweg Autopista del Mediterráneo, bij het plaatsje Orriols, in de buurt van Bascara. Volgens reisorganisatie Travel Inventive, die de bus had ingehuurd, schrok de chauffeur van een overstekend dier. De dubbeldekker schoot door de vangrail en sloeg over de kop.

Op 31 juli van dit jaar verongelukte in dezelfde regio ook al een bus met Nederlandse inzittenden, eveneens in een scherpe bocht van de afrit van een snelweg. Dat ongeluk kostte zes mensen het leven.

De bus van het Canisius College was zondagochtend vertrokken en in één ruk doorgereden naar Spanje. De chauffeur had lang genoeg geslapen, volgens Lanting Reizen, de organisatie die eigenaar is van de bus.

Aan de reis namen zo’n zestig mensen deel, vooral leerlingen uit de vierde klas. Directeur Dominique Majoor heeft laten weten dat de school „zwaar getroffen” is.