Rusland voor WK tegen Slovenen

Bondscoach Guus Hiddink van Rusland heeft zijn zin gekregen. Bij de loting voor de play-offs om deelname aan het wereldkampioenschap voetbal in 2010 werden de Russen gekoppeld aan het laag ingeschatte Slovenië. Frankrijk moet via Ierland het WK in Zuid-Afrika zien te bereiken. Portugal neemt het op tegen Bosnië-Herzegovina, Griekenland treft Oekraïne. De wedstrijden worden gespeeld op 14 en 18 november.

In Zuid-Afrika, dat als gastland automatisch is geplaatst voor het WK, is bondscoach Joel Santana ontslagen. Onder leiding van de Braziliaan behaalde de nationale ploeg in de oefencampagne slechte resultaten. Santana (60) heeft het gastland op weg naar de WK vijftien maanden aangevoerd. Hij volgde destijds zijn landgenoot Carlos Parreira op, die om persoonlijke redenen was opgestapt. Onlangs verloor Zuid-Afrika onder meer van IJsland en Malawi.

De aanvoerster van de Nederlandse vrouwenvoetbalploeg, Daphne Koster, vervolgt haar carrière in de Amerikaanse competitie. De 28-jarige international verruilt AZ per 1 maart voor Sky Blue FC. Koster ondertekende een contract voor één jaar, met een optie op nog een seizoen. Ze speelde sinds de zomer van 2007 twee seizoenen voor AZ, waarmee ze twee landstitels won. Daarvoor kwam ze uit voor SVA en hoofdklasser Ter Leede. Met de nationale ploeg bereikte ze deze zomer de halve finale op het EK in Finland. (ANP)