Rijksrecherche onderzoekt corruptie raadslid Tilburg

De Rijksrecherche onderzoekt sinds vier maanden mogelijke corruptie door het Tilburgse raadslid Hans Smolders. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Bosch gezegd.

Smolders zou een financiële gunst hebben gevraagd aan de ontwikkelaar van een groot winkelcentrum, in ruil voor zijn steun voor het centrum in de raad. Uiteindelijk stemde de Tilburgse bevolking tegen de komst van het winkelcentrum.

Smolders zegt tegenover persbureau ANP dat ontwikkelaar MDG van het winkelcentrum hem vertelde dat burgemeester Ruud Vreeman van Tilburg een gunst heeft ontvangen. Smolders erkent dat hij „uit nieuwsgierigheid” heeft geïnformeerd of hij niet dezelfde behandeling kon krijgen.

In het verhoor door de Rijksrecherche hebben agenten gesproken over een beloning van 75.000 euro, zegt Smolders. De burgemeester wilde vanochtend niet reageren op de beschuldigingen,

Vreeman is door de uitkomst van een onderzoek naar het duurder uitgevallen Midi-theater het vertrouwen van een meerderheid in de Tilburgse gemeenteraad kwijtgeraakt. Morgenavond debatteert de raad over de positie van de burgemeester.