NS Publieksprijs naar `Het Diner` van Herman Koch

ROTTERDAM, 20 OKT. - Het diner van Herman Koch heeft de NS Publieksprijs gekregen. Het diner, waarvan 250.000 exemplaren zijn verkocht, kreeg 24,89 procent van de in totaal 34.786 uitgebrachte stemmen. Herman Koch krijgt de de prijs vandaag uit handen van dichter en schrijver Nico Dijkshoorn. De NS publieksprijs, een initiatief van de CPNB, is voor de 23ste keer uitgereikt en bestaat uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van 7.500 euro en een 1ste klas NS Jaarabonnement ter waarde van 5.653 euro.

Het diner mag zich nu Boek van het Jaar 2009 noemen. Behalve op Het diner kon het publiek een stem uitbrengen op Over de liefde van Doeschka Meijsing, De verbouwing van Saskia Noort, De prooi van Jeroen Smit, Meisje met negen pruiken van Sophie van der Stap en Alles te verliezen van Esther Verhoef.