Iran praat met VS in Wenen verder over atoomkwestie

Wenen, 20 okt. - Ondanks de Iraanse beschuldigingen dat het Westen achter de bloedige aanslag van zondag in Sistan-Baluchistan zit, zijn nucleaire onderhandelingen met onder andere de Verenigde Staten gisteren in Wenen goed verlopen. Dat heeft de directeur van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA), Mohamed ElBaradei, meegedeeld. Onderwerp van gesprek is het voorstel dat Iran een groot deel van zijn laagverrijkt uranium naar Rusland en vervolgens Frankrijk vervoert voor verdere verrijking voor medisch gebruik. Vandaag werd hervatting van het overleg echter vertraagd door de Iraanse mededeling dat er ”geen enkele noodzaak” was voor verdere aanwezigheid van Frankrijk. Gisteren praatte volgens aanwezige diplomaten Frankrijk gewoon mee en was de sfeer goed.