3 redenen om tv te kijken

1 serie

Evelien

NET5, 18.05-18.40u.

Allerlaatste aflevering van serie over huisvrouw Evelien (Kim van Kooten) en haar man Harko (Peter Blok). Evelien en Harko gaan verhuizen, maar de kinderen willen niet weg. Als er kijkers komen waarschuwt Evelien hen voor de overbuurvrouw.

2 voetbal

Champions League: AZ-Arsenal

Ned.3, 20.15-23.25u.

Rechtstreeks verslag van de wedstrijd, met voor- en nabeschouwing. Voor AZ, dat toch al zware tijden beleeft door de val van DSB, is het niet de enige pittige wedstrijd die de komende tijd op het programma staat. Binnenkort volgen nog Ajax (thuis), FC Groningen (uit), Feyenoord (thuis) en opnieuw Arsenal (uit).

3 scifi

Aeon Flux

Veronica, 20.30-22.20u.

Aeon Flux is alles wat de superheldinnenfilm Lara Croft niet was. De sterke heldin (Charlize Theron) is in de film écht sexy, de vertelling is coherent en de actiesequenties zijn spaarzaam, zodat niet de héle film doordendert. En terwijl de twee op computerspellen gebaseerde Lara Croft-films niets te zeggen hadden, is Aeon Flux zowaar een licht filosofische film over de gevaren van klonen. (Karyn Kusama, 2005)