Zelaya schort dialoog in Honduras op

TEGUCIGALPA. De afgezette president van Honduras, Manuel Zelaya, heeft de onderhandelingen met de interim-regering over zijn terugkeer opgesc hort. Vanuit de Braziliaanse ambassade in Honduras zei hij dat het voorstel om parlementariërs over zijn toekomst te laten beslissen getuigde van een ”gebrek aan respect”. Zelaya staat er op dat hij de laatste weken van zijn termijn mag vervullen voor de verkiezingen van 29 november. De interim-regering, die na een coup in juni de macht greep, zegt dat de Hooggerechtshof daarover moet beslissen. Interim-leider Roberto Micheletti zegt dat Zelaya op legale wijze uit zijn ambt is gezet omdat hij de grondwet had overtreden. Zelaya heeft landen het Westen opgeroepen om de economische sancties tegen Honduras aan te scherpen.