Zege met Salinero

Dressuuramazone Anky van Grunsven heeft gisteren in het Deense Odense een wereldbekerwedstrijd gewonnen. De drievoudig olympisch kampioene uit Erp kwam met Salinero in de kür tot een score van 81,45 procent. Edward Gal werd tweede met Sisther de Jeu, met 80,35.

Van Grunsven, onlangs derde in de kür bij de Europese titelstrijd in Windsor en vrijdag winnares van de Grand Prix, behaalde al negen keer de eindzege in de wereldbekerwedstrijd. Vorig seizoen ontbrak ze echter met Salinero in de finale van Las Vegas, omdat ze met haar toppaard onvoldoende kwalificatiewedstrijden had gereden. Met Painted Black werd Van Grunsven vervolgens wel derde.

Gal reed in Odense met zijn tweede paard en deed dat opvallend goed. Volgens het Nederlandse jurylid Wim Ernest zagen veel kenners in deze combinatie dé verrassing van het toernooi. Gals topper Moorlands Totilas, winnaar van de kür in Windsor én goed voor het teamgoud, staat nog op rust. (ANP)