Wapenembargo tegen Guinee om `slachting`

Conakry. West-Afrikaanse staten hebben een wapenembargo ingesteld tegen Guinee, nadat het militairen vorige maand tientallen politieke tegenstanders heeft vermoord. De economische gemeenschap van West-Afrikaanse staten veroordeelde het bloedbad, dat ontstond toen militairen het vuur openden op betogers in een stadion in de hoofdstad Conakry. Volgens lokale mensenrechtenorganisaties vielen er 157 doden. De junta zelf houdt het op 57 en stelt dat de meeste slachtoffers zijn vertrapt in plaats van doodgeschoten. De militairen machthebbers hebben zaterdag een commissie ingesteld die het bloedbad moet onderzoeken. De internationale druk op juntaleider Moussa Dadis Camara neemt toe. Hij zou zelf opdracht hebben gegeven tot de schietpartij. Meerdere burger- en mensenrechtenorganisaties boycotten het onderzoeksteam.