Vrij zonnig

Hoewel in de loop van de week de bewolking een steeds grotere rol gaat spelen en de neerslagkansen zullen toenemen, hebben we morgen allereerst nog in een groot deel van het land een vrij zonnige dag.

Het mooie weer van morgen hebben we te danken aan een hogedrukgebied net ten oosten van ons land. De komende 24 uur wordt dit krachtiger, terwijl tegelijkertijd een lagedrukgebied naderbij komt. Het grote verschil in luchtdruk zorgt ervoor dat de wind morgen vooral in de kustregio’s stevig gaat waaien. De opklaringen die vanmiddag het zuiden van het land bestreken, breiden zich gedurende de avond en nacht uit over het hele land. In het binnenland koelt het bij weinig wind af tot dichtbij het vriespunt. Langs de kust is meer wind aanwezig, waardoor het hier niet kouder zal zijn dan 5 tot 7 graden.

Morgen begint op de meeste plekken stralend, maar Zeeland heeft last van soms hardnekkige wolkensluiers. Deze dikkere sluierbewolking breidt zich maar langzaam uit en ligt in de middag over het zuidwestelijk deel van het land. De temperatuur varieert van 10 graden in de noordelijke provincies tot 14 graden in het zuiden van het land. De zuidoostenwind is langs de kust vrij krachtig tot soms hard en boven land matig.

Woensdag verloopt droog met nog af en toe zon.