op nrcnext.nl

Rockfoto’s op internet

Gevonden op Amerikaans cultuurblog BoingBoing.net: de Amerikaanse rockfotograaf Laura Levine. Zij exposeert nu samen met andere rockfotografen in het Brooklyn Museum in New York: Who Shot Rock & Roll: A Photographic History, 1955 to the Present. Het Brooklyn Museum heeft een paar hoogtepunten online gezet, zoals een bedfoto van Amy Winehouse, en de microfoon in de broek van zanger Mick Jagger, tijdens een optreden. Levines persoonlijke hoogtepunten zijn onder andere de band R.E.M aan de bar (uit 1984) en Sinead O’ Connor (1988).

Eigen doelpunt

De Britse voetbalwedstrijd Sunderland-Liverpool werd dit weekend beslist door een op het laatste moment van richting veranderd schot van Darren Bent. Een strandbal, gegooid door een jonge Liverpool-supporter op de tribune, veroorzaakte de vreemde baan van de bal en de verwarring bij Liverpool-doelman Pepe Reina. Die was kansloos, het werd 1-0 en dat bleef het. De BBC beeldde het jongetje dat de bal gooide onherkenbaar af, om te voorkomen dat hij te grazen zou worden genomen door medesupporters. Tabloidkrant The Sun had er minder moeite mee en drukte zijn foto af met de tekst: „Do you know the unlucky fan? Call our newsdesk on 0207 782 4104.”