Ministerie gaat achter wanbetalers van zorgpremie aan

DEN HAAG. Het ministerie van Volksgezondheid gaat wanbetalers van de zorgpremie aanpakken. Het ministerie laat 100 euro, plus een verhoging van 30 euro, inhouden op de salarissen of uitkeringen van wanbetalers van zorgverzekeraar Azivo. De vordering wordt uitgevoerd door het CVZ (College voor Zorgverzekeringen), om te beginnen bij 4.000 wanbetalers in de regio Den Haag. Het inhouden van de zorgpremie wordt vervolgens uitgebreid naar andere regio`s en verzekeraars. Landelijk zijn er zo`n 280.000 wanbetalers, volgens het ministerie. Van alle verzekerden betaalt ongeveer 2,2 procent al meer dan 6 maanden geen premie. Ze gelden wel als verzekerd. De totale betalingsachterstand van alle wanbetalers samen bedraagt ongeveer 600 miljoen euro, volgens berekeningen die de NOS gisteren publiceerde.

Lees meer over wanbetaling via nrcnext.nl/links