Milan wint weer eens

AC Milan heeft zijn derde seizoenszege geboekt. De in verval geraakte Italiaanse topclub won gisteravond met 2-1 van AS Roma, maar had daarbij hulp van de scheidsrechter die weigerde een strafschop aan Roma te geven.

Milan klom door de overwinning naar de achtste plaats in de Serie A en heeft zeven punten minder dan koploper en stadsrivaal Internazionale dat met 5-0 de uitwedstrijd van Sampdoria won.

Uitblinker was doelman Nelson Dida. De 36-jarige Braziliaan, die deze zomer mocht vertrekken, werd noodgedwongen opgesteld omdat de eerste doelman Christiano Abbiati en tweede doelman Matteo Storari geblesseerd waren.

Zijn landgenoten Ronaldinho (strafschop) en Alexandre Pato bezorgden Milan de overwinning, nadat het sterke Roma in de eerste helft in de derde minuut op voorsprong was gekomen door Jeremy Menez. Spits Klaas-Jan Huntelaar zat op de reservebank. Volgens trainer Leonardo past de Nederlander zich langzaam aan het systeem van Milan aan. Clarence Seedorf speelde de hele wedstrijd.