Lege ballon was publiciteitsstunt

De vlucht van een heliumballon vorige week, waarin een zesjarig jongetje zou zijn meegevaren, was waarschijnlijk een publiciteitsstunt. „We hebben reden om aan te nemen dat de familie dit heeft gedaan om zichzelf beter in de markt te zetten voor een reality show”, zei sheriff Jim Alderden gisteren. Vorige week donderdag schakelde CNN live over naar Colorado omdat het jongetje, Falcon Heene, per ongeluk zou zijn opgestegen in de miniluchtballon van zijn vader, een amateur-tornadospotter. Toen de ballon landde, bleek Falcon er niet in te zitten. Hij zou zich al die tijd op zolder of in een schuur hebben verstopt voor zijn vader. Toen CNN het jongetje later vroeg waarom hij niet tevoorschijn kwam, zei hij zachtjes tegen zijn vader: „You said we did this for a show.” De maximale straf die de ouders kunnen krijgen is zes jaar cel en een boete van een half miljoen dollar. De kosten van de grote reddingsactie zijn onbekend, aldus Alderden. (AP, Reuters)