Jenson Button tiende Britse wereldkampioen Formule 1

Het is een indrukwekkend rijtje, dat van Britse wereldkampioenen in de Formule 1. De Schot Jackie Stewart staat nog steeds bovenaan, als de meest succesvolle in de Formule 1. Hij laat zich nog regelmatig zien in het rennerskwartier. De inmiddels zeventigjarige Stewart was vorige maand nog in Monza, waar een feestje voor hem werd gegeven omdat het veertig jaar geleden was dat hij daar de Grote Prijs van Italië had gewonnen, in het jaar van zijn eerste wereldtitel.

Drie voormalige Britse wereldkampioenen zijn inmiddels overleden. Mike Hawthorn verongelukte in 1959, Graham Hill (de vader van wereldkampioen Damon) kwam in 1975 om bij een vliegtuigongeluk en playboy Hunt overleed in 1993 aan een hartaanval.

Rectificatie / Gerectificeerd

Correcties en aanvullingen

Jim Clark

Niet drie, maar vier van de tien Britse oud-Formule-1-kampioenen in de grafiek Nader bekeken (19 oktober, pagina 15) zijn overleden. Naast Hawthorn, Hunt en Graham Hill overleed ook de Schot Jim Clark, in 1968.