Hevige bendestrijd in Rio de Janeiro

Hevige bendestrijd in Rio de Janeiro Rio de Janeiro, 19 okt. Braziliaanse politieagenten trekken door de sloppenwijk Morro dos Macacos (Apenheuvel) in Rio de Janeiro, waar afgelopen weekeinde hevige vuurgevechten plaatshadden tussen rivaliserende bendes. Daarbij kwamen zaterdag tien bendeleden en twee agenten om het leven. De politiehelikopter crashte nadat die door kogels was geraakt. Onduidelijk is of het om verdwaalde kogels gaat of dat de bendes gericht hebben geschoten op de helikopter. Zondag werden in de wijk, zo’n 8 kilometer van de plek waar in 2016 de Olympische Spelen worden gehouden, nog twee bendeleden gedood. De politie had 2.000 extra agenten ingezet om de orde te herstellen. Foto Reuters Policemen take up positions in a Rio de Janeiro slum October 18, 2009, a day after drug traffickers shot down a police helicopter and set fire to five buses and a school. REUTERS/Ricardo Moraes (BRAZIL CONFLICT POLITICS CRIME LAW) REUTERS