Hang je dan

Deze Spiderman-achtige man hing afgelopen vrijdag een uur lang tegen de muur, terwijl kunstminnende wandelaars langsliepen en foto’s maakten. Zijn ruim twintig groepsgenoten waren elders in de binnenstad van Londen te vinden, op de van te voren bepaalde wandelroute: net als hij hangend in ongemakkelijke posities en gekleed in felgekleurde trainingspakken. Op een trapleuning, ingeklemd in de luifel boven een voordeur, opeengestapeld tegen een muur op.

De Oostenrijkse choreograaf en videokunstenaar Willi Dorner toerde met zijn project ‘Bodies in Space’ al langs steden in Frankrijk, Noorwegen en Zweden. Hij maakt sculpturen van mensen, stapelt ze op een esthetische manier op elkaar of laat ze in hun eentje bungelen voor een vervreemdend effect. In sommige steden tot onvrede van de politie, die ervan uitgaat met vandalen of dieven van doen te hebben en de levende kunstwerken maant te stoppen.

Kijk op nrcnext.nl voor de andere foto’s uit de serie.