Film van de dag

Rémy en z'n soortgenoten koken in Ratatouille de sterren bij elkaar. In the new animated-adventure, RATATOUILLE, a rat named Remy (pictured) dreams of becoming a great French chef. RATATOUILLE is directed by Academy Award®-winning Brad Bird ("The Incredibles") and co-directed by Academy Award®-winning Jan Pinkava ("Geri's Game").
Rémy en z'n soortgenoten koken in Ratatouille de sterren bij elkaar. In the new animated-adventure, RATATOUILLE, a rat named Remy (pictured) dreams of becoming a great French chef. RATATOUILLE is directed by Academy Award®-winning Brad Bird ("The Incredibles") and co-directed by Academy Award®-winning Jan Pinkava ("Geri's Game").

Ratatouille. Het avontuur van de rat Rémy die geweldig kan koken en zijn krachten combineert met die van de onhandige keukenhulp in een Parijs sterrenrestaurant, is weer een fraai staaltje van wat de Pixar Studio in huis heeft. Maar toch haalt Ratatouille het niet bij de humor, de emotionaliteit en vooral de schoonheid van films als ‘ en Finding Nemo. Er zitten veel leuke grappen in Ratatouille en een lekkere swing, maar dan vooral wanneer de ratten in beeld zijn: Rémy, zijn dikke broer Émile en diens foute vrienden. Ook de scènes met restaurantcriticus Anton Ego zijn erg grappig. (Brad Bird en Jan Pinkava, 2007, VS), SBS6, 20.30-22.40u.

André Waardenburg