Feyenoord verliest in hard duel van Sparta

Een opstootje bij de stadsderby tussen Sparta en Feyenoord, na de rode kaart voor Sekou Cissé (uiterst links). (Foto OrangePictures) 18-10-2009: Voetbal: Sparta Rotterdam - Feyenoord: Rotterdam Opstootje na rode kaart Cisse Competitie 2009/2010 Fotograaf OrangePictures/Willem Jan Dijkdrent OrangePictures;Dijkdrent,Willem Jan

Feyenoord heeft gisteren de derde achtereenvolgende uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam verloren. De enerverende stadsderby op het Kasteel eindigde in 2-1.

Feyenoord kwam in de eerste helft nog op voorsprong door een doelpunt van André Bahia. In het kwartier na rust werden aanvallers Sekou Cissé en Jon Dahl Tomasson van het veld gestuurd wegens harde overtredingen. Na de eerste rode kaart kwam Sparta op gelijke hoogte door een doelpunt van Rydell Poepon, die twintig minuten voor tijd ook werd weggestuurd, na zijn tweede gele kaart. Even leefde Feyenoord weer op, maar aanvoerder Kevin Strootman bezorgde de thuisploeg in de slotfase de zege.

„Hadden we elke week maar zo’n derby”, prees Spartatrainer Frans Adelaar de instelling van zijn ploeg. Ook gaf hij scheidsrechter Bas Nijhuis een compliment. „De rode kaarten voor Cissé en Tomasson waren meer dan terecht. De tv-beelden gaven hem groot gelijk. Maar voor dit soort overtredingen wordt lang niet altijd rood getrokken. Nijhuis heeft het uitstekend gedaan.”

Feyenoordtrainer Mario Been stelde dat zijn ploeg van zichzelf had verloren. „Ik denk dat dit voor mij de grootste deceptie is tot dusver als coach van Feyenoord”, zei Been, die de overtredingen van zijn aanvallers betitelde als „stom en onnodig”.