Doe mee met de denkers

Op 20 november is er in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam een conferentie van TEDxAmsterdam, een evenement onder licentie van Ted (Technology, Entertainment en Design). TED is een non-profitorganisatie die is gericht op het verspreiden van ideeën die de moeite waard zijn. De ideeën worden tijdens internationale conferenties gepresenteerd in de vorm van visueel aantrekkelijke TED-talks die zijn te zien op Ted.com. De Amerikaanse bioloog E.O. Wilson sprak over het redden van het leven op aarde. Tekenaar en bioloog Siegfried Woldhek maakte een reconstructie van het echte gezicht van Leonardo Da Vinci. Universiteitshoogleraar Louise Fresco sprak over het dagelijkse brood van de wereld. Bill Gates had het over het oplossen van de grote wereldproblemen door filantropie.

U wordt uitgenodigd om een idee te presenteren in een filmpje van maximaal drie minuten, in het Nederlands of in het Engels. U kunt uw filmpje uploaden op YouTube met de tag TEDxAms of NRC. Uit de tien meest bekeken filmpjes kiest een jury van NRC Handelsblad en nrc.next de drie beste. Winnaars mogen tussen bekende denkers zelf een TED-talk geven op de Nederlandse conferentie.