5 redenen om tv te kijken

Miss Montreal als Miss Volendam

1 animatiefilm

Ratatouille

SBS6, 20.30-22.40u.

Deze Pixar-film over de rat Remy, die geweldig kan koken, is een fraai staaltje van wat de studio in huis heeft, maar haalt het net niet bij Finding Nemo. Vooral wanneer de ratten Remy, zijn dikke broer Emile en diens foute vrienden in beeld zijn heeft de film een lekkere swing, maar als mensen de hoofdrol vervullen, is de film wat matter. Als Remy culinair criticus Ego ratatouille voorzet, houdt iedereen zijn hart vast: boerenvoedsel. Maar dit maaltje brengt Ego in één klap terug in de keuken van zijn moeder. (Brad Bird, 2007)

2 huisvrouwen

Desperate Housewives

Net5, 20.30-21.25u.

Slotaflevering van dit seizoen, waarin weer allerlei verhaallijntjes tot een climax worden opgebouwd. Zo blijkt een van de huisvrouwen zwanger van een tweeling en heeft een ander moordplannen.

3 docu

Tegenlicht: De IJsland-ervaring

Ned.2, 20.55-22.00u.

Tegenlicht staat deze weken stil bij de kredietcrisis die een jaar geleden losbarstte. Vanavond met een portret van IJsland, een jaar na de implosie van het volledige banksysteem en het bijna-failliet van het land. De makers hebben maar één vraag: Wat is er gebeurd? Een econoom, een filosoof, een satiricus, een jonge activist, een visser en een koffiebar-eigenaar beantwoorden die vraag.

4 reizen

Waar is De Mol?

Veronica, 21.25-22.25u.

Johnny de Mol neemt zangeres Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, mee naar Amerika. Samen bezoeken ze Louisiana, Mississippi en Tenessee, voor een muzikale reis langs de Blues Highway. De reis start met een optreden van Sanne in New Orleans en eindigt in de wereldberoemde Sun Studio, waar ooit Elvis en B.B. King hun platen opnamen.

5 Ruzie

Het familiediner

Ned.1, 22.10-23.00u.

Larissa hoopt met een familie-etentje te kunnen bemiddelen tussen haar vader Giovanni en haar tante Marian, die sinds een onfortuinlijke Sinterklaasavond slaande ruzie hebben.