Volgende week in NRC Handelsblad

Openhavendag (VEKA). Werekendam, 26-08-06 © Foto Merlin Daleman

Maandag

Over 25 jaar heeft PvdA’er Diederik Samsom de politieke problemen opgelost. Op de pagina binnenland een profiel van een gedreven milieuactivist met de ambitie om premier van Nederland te worden.

Dinsdag

Siegfried Woldhek is er nog meer van overtuigd geraakt dat Leonardo zichzelf getekend en geschilderd heeft. Op de Achterpagina een nagekleide Da Vinci-kop en tekeningen als ‘bewijs’.

Woensdag

Voor het rauwe drama Fish Thank plukte de Britse regisseur Andrea Arnold haar hoofdrolspeelster letterlijk van de straat. Het leven van een tienermeisje wordt ondraaglijk als moeder een nieuwe vriend mee naar huis neemt.

Donderdag

Leidt economische crisis tot desintegratie van de EU? Op de pagina Nederland en Europa een gesprek met Tommaso Padoa-Schioppa, ex- directielid van de Europese Centrale Bank en Italiaans minister van Financiën.

Vrijdag

In de bijlage Boeken Nederland boven en onder de grond: de reisgids ‘Heel Nederland’, het archeologiehandboek ‘Onder onze voeten’ en een standaardwerk over Hollandse bruggen.

Zaterdag

Cabaretier Hans Teeuwen had een tweede succesvol programma in Engeland en begint een theatertour als crooner. Volgende week een vraaggesprek met hem in het Weekblad.