Theaterbureau BPP moet dicht na ruzie

Amsterdam, 17 okt. - Het Bureau Promotie Podiumkunsten (BPP), dat het theaterbezoek tracht te bevorderen, moet sluiten na een ruzie met financier SPTC. De SPTC, een stichting die de Theater & Concertbon uitgeeft voor schouwburgvereniging VSCD, wil dat bureaudirecteur Yolande Melsert wordt ontslagen wegens wanbeleid. Maar het bestuur van het bureau weigert haar te ontslaan omdat Melsert prima zou functioneren. Daarom heeft de SPTC de geldkraan dichtgedraaid. Volgens BPP-bestuurslid Benien van Berkel heeft Hans Onno van den Berg, directeur van de SPTC en de VSCD, een hekel aan Melsert en zal hij niet rusten voor zij is verdwenen. Martijn Sanders, BPP-bestuursvoorzitter, kan dat niet bevestigen. Hij vermoedt een verband met een eerder conflict over de financiering van een nieuwe theaterprijs. Volgens hem heeft de SPTC vorig jaar twee miljoen euro verloren op de beurs en probeert de stichting dit nu terug te verdienen door het bureau op te heffen. Hans Onno van den Berg wil pas over een paar maanden reageren.