PRIJSVRAAG

Op 20 november is er in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam een conferentie van TEDxAmsterdam, een evenement onder licentie van Ted (Technology, Entertainment en Design). TED is een non-profitorganisatie die is gericht op het verspreiden van ideeën die de moeite waard zijn, met twee belangrijke jaarlijkse conferenties: in de Amerikaanse plaats Long Beach en in het Britse Oxford. De ideeën worden gepresenteerd in de vorm van zogenoemde TED-talks. Dat zijn visueel aantrekkelijke presentaties van óf drie óf achttien minuten. Ze kunnen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen: van de toekomst van landen, insecten als oplossing voor het voedselprobleem tot en met de magie van stripboeken. Voorbeelden van deze TED-talks zijn te zien op ted.com.

U wordt uitgenodigd om ook zo’n presentatie te maken over een idee van uzelf in een filmpje van maximaal drie minuten, in het Nederlands of in het Engels. U kunt uw filmpje uploaden op YouTube met de tag TEDxAms, NRC of wedstrijd. Uit de tien meest bekeken filmpjes kiest een jury van NRC Handelsblad en nrc.next de drie beste. Winnaars mogen zelf tussen bekende wetenschappers of denkers een TED-talk geven op de conferentie van 20 november in Amsterdam.