Koude nacht

De temperatuur daalt vannacht fors, in het binnenland tot bij het vriespunt. Het koelt flink af omdat er brede opklaringen zijn met weinig wind.

Een uitloper van een hogedrukgebied boven Engeland zorgt voor die rustige en vrije heldere komende nacht.

De kern van dit gebied trekt in de loop van zondag en maandag via Frankrijk tot boven het midden van Europa. Van boven de oceaan dringen storingen vervolgens voorzichtig op.

Vanmiddag is dat nog niet het geval. Er zijn zonnige perioden en het is vrijwel overal droog bij een meest matige noordenwind en 12 tot 14 graden.

Vanavond en vannacht valt de wind weg en bij overwegend heldere omstandigheden wordt het koud. In het binnenland wordt het tussen 0 en +3 graden, met op veel plaatsen vorst aan de grond. Aan zee is het minder koel.

Morgen start fris en met zon. In de loop van de ochtend ontstaan er vanuit het westen op steeds meer plaatsen wolkenvelden maar het blijft droog. Het waait nauwelijks en met 12 tot 14 graden liggen de maximumtemperaturen op een vergelijkbaar niveau als vandaag.

Aankomende week valt soms wat regen of een bui, maandag vooral in het noordelijke gedeelte van het land. Op andere momenten breekt de zon door, zoals dinsdag in heel Nederland naar verwachting gebeurt.