film

Scene uit de film The Story of the Weeping Camel (2003) Regisseur: Byambasuren Davaa Foto: IFFR 2004

Ghosts of the Abyss (James Cameron, 2003, VS). Regisseur van Titanic maakte documentaire waarin hij op afstand bestuurbare camera's laat snuffelen aan het op 12 kilometer diepte liggende wrak. RTL4, 14.20-16.00u.

Nurse Betty (Neil LaBute, 2000, VS/Duitsland). Intelligente genremix tussen komische soapverdwazing en actiethriller maakt plezier over de scheiding tussen fictie en werkelijkheid. Na een posttraumatisch stresssyndroom weet Renée Zellweger nog maar één ding zeker: ze is de verloren gewaande verloofde van een soapdokter. En dus vertrekt ze vanuit Kansas naar Hollywood. Ook met Morgan Freeman. RTL8, 22.30-0.35u.

Good Will Hunting (Gus Van Sant, 1997, VS). Lucratieve ‘feelgood movie’ over wiskundig genie annex onhandelbare verschoppeling (Matt Damon). Therapie van begripvolle Robin Williams heeft alom heilzaam effect. Ook met Ben Affleck.BBC1, 23.20-1.20u.