Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteit

EénVandaag. Verslag van de ontwikkelingen bij de DSB Bank. Ned.1, 18.15-18.30u.

Nova. Dirk Scheringa over de toekomst van de DSB Bank. Mariëtte Hamer, fractievoorzitter van de PvdA, over de AOW. Morgen: een bezoek aan de villa van de Maastrichtse burgemeester Leers in Bulgarije. Ned.2, 22.15-22.40u.

praatprogramma

De wereld draait door. De actrices Annemarie Prins, Malou Gorter en Sanne Vogel die Annie M.G. Schmidt spelen in de gelijknamige serie, vertellen hoe het is om met meerdere actrices eenzelfde personage in een andere levensfase te spelen. Muziek van Future Presidents, tafelheer is Marc-Marie Huijbregts. Ned.3, 19.27-20.19u.

Vrouw & Paard. Vijf vrouwen, onder wie Heleen Mees, Carrie Jansen en Marianne van den Anker, praten onder meer over de DSB-ramp en vertellen hoe ze zelf met geld omgaan tegen Erica Verdegaal, financieel journalist. Verder de kortstondige, afgefloten flirt tussen Agnes Jongerius (FNV) en Geert Wilders (PVV), het racistische gehalte van een zwart geschminkt blank Nederlands model op de cover van Vogue en een discussie over het boek van Gigi Sage: Hallo Tarzan met als ondertitel Hoe word je een mannenfluisteraar? Ned.2, 21.15-22.00u.

CQC. Satirisch actualiteitenprogramma. Voetbaltrainer Ronald Koeman verwijst de gesigneerde autobiografie van collega Louis van Gaal, een goedmakertje, naar de oudpapierbak. De eerlijkheid getest in Almere. Reporter Sondij heeft geen geld, wel honger en gebruikt zijn camera om een gratis maaltijd te bietsen, Gordon onthult bij een horecabeurs dat René Froger een groot innemer is, maar Rob de Nijs is gestopt met drinken. Veronica, 21.30-22.30u.

Pauw & Witteman. Actrice, musicalster en presentatrice Chantal Janzen praat met de presentatoren over meezingliedjes, harde grappen en vooroordelen. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Metropolis TV: Zware jongens. Lokale reportages over de kleine criminaliteit van wereldsteden. Zakkenrollers in Nairobi, handelaars in illegale vechtkrekels in Shanghai, een ontmoeting met de Israëlische Robin Hood en een oplichter in Jemen, die belooft homoseksuele mannen met jongens in contact te brengen maar na betaling niets meer van zich laat horen. Ned.3, 0.10-0.40u.

Eine Ruine wird zum Juwel – Das neue museum. Het Neue Museum op het Museuminsel in Berlijn werd zwaar gebombardeerd in WO II. Sinds 2003 wordt het museum deels gerestaureerd, terwijl sommige verwoeste delen door moderne elementen worden vervangen. Een omstreden architectonische ingreep, maar nu het museum wordt heropend, blijkt het enthousiasme voor het gerenoveerde gebouw groot. ZDF, 0.20-1.05u.

amusement

Claudia op vrijdag. Claudia de Breij op zoek naar de inspiratie van BN’ers. Zij gaat zeilen met parlementair journalist Frits Wester, onfutselt de voormalige hoer Xaviera Hollander pikante informatie over klanten als Frank Sinatra, Danny Kaye en Alfred Hitchcock en maakt met de makers van Fokke & Sukke een cartoon. Ned.3, 22.00-22.30u.

drama

One night stand: Alex in Amsterdam. De Limburgse Alex gaat economie studeren in Amsterdam. Daar belandt hij in een wonderlijke roadtrip waarbij hij al even bijzondere figuren ontmoet. Met o.a. Krisjan Schellingerhout. Ned.2, 22.50-23.35u.

sport

Gymnastics – Worldchampionships. Rechtstreeks verslag van het wereldkampioenschap turnen in Londen met de finale van de vrouwen allround. BBC 2, 20.00-21.30u.

NOS Sportjournaal. Meerkampfinale vrouwen op de WK turnen in Londen, voorbeschouwing op de wedstrijd FC Twente-AZ, verslag van WK Taekwondo in Kopenhagen. Ned.3, 22.30-23.05u.

Voetbal: Eerste divisie. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd Go Ahead Eagles - Cambuur. RTL 7, 19.25-21.25u.

Voetbal International. Praatprogramma met Johan Derksen, René van der Gijp en presentator Wilfred Genee. RTL 7, 21.25-22.55u.

Eerste divisie. Samenvattingen van de voetbalwedstrijden uit de eerste divisie. RTL 7, 22.55-0.00u.