vandaag

In het nieuws:

PVV-leider Geert Wilders reist alsnog af naar Groot-Brittannië. Hij zal daar een persconferentie geven met lord Pearson of Rannoch, die hem in februari uitnodigde om zijn film Fitna in het Hogerhuis te laten zien. Toen mocht Wilders Groot-Brittannië niet in.

Het is Wereldvoedseldag. De Verenigde Naties willen hiermee aandacht vragen voor het hongervraagstuk in de wereld. Het thema is dit jaar: voedselveiligheid bereiken in tijden van crisis.

In het Gelredome in Arnhem vindt het eerste Symphonica in Rosso-concert met Diana Ross plaats. Zaterdag is het tweede concert. Marco Borsato moet zelf twee concerten geven om de concertkosten te kunnen betalen.

De rechtbank in Breda doet uitspraak in de coffeeshopzaak. Zes coffeeshops in de gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom proberen via de rechter sluiting te voorkomen.