Red de mol!

Ik liep toevallig langs de krant, die op tafel lag. Ik zag een plaatje van een mol, dus ik dacht: Een leuk verhaaltje over mollen. Toen ik het stukje ‘Dynamietstaafjes tegen mollen’ eenmaal gelezen had, werd ik woedend op de Fransman die dit had bedacht. Er stond namelijk in, dat er bommen zijn ontworpen tegen mollen! De instructies stonden er al helemaal bij. Je maakt een molshoop open, en je gooit er een drukkertje in. Als de mol terugkomt om de molshoop dicht te maken, en daarbij op het drukkertje stapt, volgt hij een zekere dood.

Ik snap, dat mollen erg vervelend zijn, en dat hun molshopen niet mooi zijn voor in de tuin. Maar de beestjes hebben niets verkeerd gedaan! Ze maken hun gangen, en die komen dan misschien wel in jouw tuin uit! Maar ja, die mollen weten niet beter. Dit is wat ze altijd al hebben gedaan! Dus als je nu eens een mollenvanger ontwerpt, die géén mollen doodt, en een reservaat waar je ze heen kan brengen, dan zijn we allemaal gelukkiger!

Valerie Oosterwijk uit Heiloo