Protest Tsvangirai na arrestatie prominent medewerker

harare. De Zimbabweaanse premier Morgan Tsvangirai heeft gisteren een kabinetsvergadering afgeblazen uit protest tegen de arrestatie van een prominent medewerker en partijgenoot. Tsvangirai legt ook enkele werkzaamheden als premier stil. De medewerker, Roy Bennett, werd woensdag opnieuw gedetineerd, in verband met beschuldigingen van terrorisme. Bennett was sinds maart vrij op borgtocht. Hij werd in februari gearresteerd omdat hij president Mugabe ten val zou willen brengen. Bennetts partij MDC spreekt van een politiek gemotiveerde aanklacht. Bennett werd op de dag dat hij beëdigd had moeten worden als staatssecretaris in het kabinet van de MDC en Mugabes partij Zanu-PF. De Europese Unie zei ”zeer bezorgd”  te zijn over de arrestatie van Bennett.