PAS VERSCHENEN

Andrea Camilleri: Montalbano en het verdwenen kind (Ritorno alle origini). Vert. Willy Hemelrijk, Serena Libri, 160 blz. € 14,95

Een driejarig meisje verdwijnt spoorloos voor een paar uur. Commissaris Montalbano gaat op onderzoek uit. Een kinderpsychologe kruist zijn pad. Misdaadroman van de Siciliaanse schrijver Andrea Camilleri (1925).

Mariët Meester: Liefdeslied van een reiziger. Balans, 254 blz. € 17,95

Na 25 jaar samen besluiten twee geliefden ieder tijdelijk hun eigen weg te gaan. Een bevrijding met een fatale wending. Roman van de schrijfster Mariët Meester (1958) over de grenzen van vrijheid.

Peter Middendorp: De lachende derde. Prometheus, 164 blz. € 16,95

Korte beschrijvingen over premier Balkenende en zijn strategisch gebruik van de lach.

Mark Mieras: Ben ik dat? Wat hersenonderzoek vertelt over onszelf. Nieuw Amsterdam, 416 blz. € 19,95

Nieuwe editie aangevuld met 7 extra hoofdstukken. ‘De 35 overzichtelijke hoofdstukken zijn een rijke tour de horizon waarin veel recent onderzoek is verwerkt. Op de markt van hersenboeken is het een echte aanrader. Mieras schrijft beheerst, maar schuwt persoonlijke details niet’. (Hendrik Spiering in Boeken 25.01.08).

Mohamed Mrabet: Manaraf (Manaraf). Vert. Irene Beckers, Nieuw Amsterdam, 144 blz. € 14,95

Roman van de analfabete Marokkaanse verhalenverteller Mohamed Mrabet (1936), opgetekend en uitgewerkt door Simon-Pierre Hamelin, een boekhandelaar in Tanger. ‘Mrabet is een meester om met weinig woorden gebeurtenissen een volledige nieuwe dimensie te geven’ (Asis Aynan in Boeken 25.01.08).

Martin van Neck: Een kleine geschiedenis van het voetballen. Atlas, 432 blz. € 24,90

Fragmentarische geschiedenis van het voetbal die grotendeels bestaat uit anekdotische biografieën van bekende trainers als Bill Shankly en Raymond Goethals. Johan Cruijff, die met Ajax de Europa Cup 2 won en met Barcelona de Europa Cup 1, is de grote afwezige in dit boek waarin uit Wikipedia wordt geciteerd.

Terry Pratchett: Geld moet wapperen (Making Money). Vert. Venugopalan Ittekot, Mynx, 328 blz. € 19,95

Fantasy verhaal over de onwerkelijke wereld van het bankwezen. Deel in de boekenserie Schrijfwereld. ‘Pratchett,[...] doorziet ons aardse bestaan als geen ander en houdt ons een spiegel voor.’ (Mirjam Noorduijn in Boeken, 18.07.08).

J. J. Slauerhoff: Verbeelde gedichten. Atlas, 72 blz. € 18,50

Diverse Nederlandse en Vlaamse tekenaars gaven vorm aan een gedicht van Slauerhoff. De biografische tekst is van Gert Jan Zwier.

Maarten Steenmeijer: Moderne Spaanse en Spaans-Amerikaanse literatuur. Een geschiedenis. Wereldbibliotheek, 360 blz. € 24,90

Herziene en geactualiseerde uitgave van het werk uit 1996 waarin de ontwikkelingen in kaart worden gebracht van de moderne literatuur in Spanje en Spaans-Amerika.