Oman

Oman Amsterdam Oman is dankzij zijn ligging aan internationale handelsroutes zoals die van de VOC, al eeuwenlang een sterke zeehandelsnatie. Een tentoonstelling in De Nieuwe Kerk besteedt met 250 objecten als zee- en landkaarten, manuscripten, archeologische vondsten, de architectuur van de forten, rijk gedecoreerde sieraden, amuletten, wapens en ceremoniële kostuums aandacht aan de geschiedenis van dat land. Ook komt er een uitgebreid randprogramma met aandacht voor literatuur, muziek, dans, politiek, religie en moderne ontwikkeling. T/m 18 april, Dam. Dag 10-18u.

Amsterdam

Oman is dankzij zijn ligging aan internationale handelsroutes zoals die van de VOC, al eeuwenlang een sterke zeehandelsnatie. Een tentoonstelling in De Nieuwe Kerk besteedt met 250 objecten als zee- en landkaarten, manuscripten, archeologische vondsten, de architectuur van de forten, rijk gedecoreerde sieraden, amuletten, wapens en ceremoniële kostuums aandacht aan de geschiedenis van dat land. Ook komt er een uitgebreid randprogramma met aandacht voor literatuur, muziek, dans, politiek, religie en moderne ontwikkeling.

T/m 18 april, Dam. Dag 10-18u.